Eğitim Sitesi

Uzun Gün Bitkisi Nedir? Uzun Gün Bitkisi Hakkında Kısaca Bilgi

Uzun Gün Bitkisi Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Uzun Gün Bitkisi:

Bir orman ekosisteminde yüksek boylu ağaçlardır. Işıktan yararlanma süreleri ve şansları daha fazladır.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Uzun Gün Bitkisi:

Genellikle gündüz saatleri 12- 14 saatten fazla olunca çiçeklenme ve olum devreleri hızlanan bitki, cins, tür ve çeşitlerine verilen isimdir. Bu bitkiler, vejetatif gelişmelerini kısa günlerde, generatif gelişmelerini ise uzun günlerde tamamlarlar. Serin iklim tahılları turp ve mantar gibi bitkiler uzun gün bitkileridir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Bölünerek üreme: Bir hücreli canlılarda görülür. Mitoz bölünme ile gerçekleşir. Bakteri, paramesyum, amip ve öglena (kamçılı hayvan) gibi tek hücreli canlılarda görülür.

    Peroksizomlar: Oksidaz enzimi içerir. Hücre için zararlı maddeleri oksitleyerek zararsız hâle getirir. Peroksizomların sayıları, karaciğer ve böbrek hücrelerinde çoktur.

    Hemoglobin: 1. Alyuvarlarda bulunan, kana kırmızı rengini veren, yapısında demir bulunan, oksijen ve karbon dioksit taşınmasında görev alan solunum pigmenti. 2. Hematin ve globinin birleşmesiyle meydana gelmiş ve omurgalı hayvanların alyuvarlarında bulunan, bileşiminde demir olan, oksijen ve karbondioksit taşıyan kırmızı solunum pigmenti. 3. Alyuvarlarda O2 ve CO2 taşıyan, demir içeren protein pigmenti.

    Hif: 1. Bir mantar miselyumunda (ağsı yapı) bulunan çok sayıdaki ipliklerden her biri. 2. Maya mantarı hariç bazı mantar türlerinde bulunan, pamuksu yapıya sahip uzantılardır. 3. Sporların çimlenmesiyle oluşan ve birden fazla çekirdek taşıyan, silindir şeklindeki tüpsü iplikçikler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü