Eğitim Sitesi

Uyruk Nedir? Uyruk Hakkında Kısaca Bilgi

Uyruk Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Uyruk:

Tabiiyet, bir ülkenin vatandaşı olmak.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Uyruk:

Bir devlete vatandaşlık bağıyla bağlı olma. Bir devlete anayasada belirtilen vatandaşlık kanunuyla bağlı olma.
"Irak uyruklu kişiler ülkemize göç etmek istediler."

 

Hukuk Terimi Olarak Uyruk:

Bir devlete vatandaşlık bağıyla bağlı olma durumu, tebaa

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Uyruk:

Devletin yönetimi altında bulunan kimse.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    Akitli İşlemler: Tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılan işlemlerdir. Satış, bağış, taksim, ölünceye kadar bakma akdi, ipotek ve irtifak hakları akitli işlemlere örnek gösterilebilir. Tapu Kanununun 26. Maddesinde mülkiyet ve mülkiyet dışındaki ayni hakların kurulması ve devri için tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenleneceği belirtilmiştir. Şahsi haklar için resmi senet düzenlenmez.

    Bağımsız Bölüm: 1. Kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş yerlerde ana gayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olan ve her biri kat mülkiyeti kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilen konut, dükkan, mağaza gibi bağımsız mülkiyete konu bölümlerine bağımsız bölüm denir. 2. Bir yapının Kat Mülkiyeti Yasası hükümlerine göre bağımsız mülkiyete konu olan bölümlerden her biri.

    Vefa (Geri Alım) Hakkı: Vefa hakkı satanın, sattığı taşınmaz malı müşteriden geri satın alma hakkını saklı tutmasıdır. Bu hakkın azami etki süresi de şerh tarihinden itibaren on yıldır. Bu sürenin sonunda malikin talebi ile terkin edilebilir

    Kadastro: 1. Her çeşit arazi ve mülklerin, alanını, sınırlarını ve değerlerini belirtip plana bağlama işi. 2. Taşınmaz malların sınırlarının arazi ve harita üzerinde belirtilerek hukuki durumlarının ve üzerindeki hakların tespit edilmesi işlemine kadastro denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü