Eğitim Sitesi

Üs Nedir? Üs Hakkında Kısaca Bilgi

Üs Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Üs:

Askerî bir harekâtın yürütülebilmesi için gerekli birliklerin, her türlü gereçlerin tamamlandığı, teçhizatın toplandığı ve dağıtıldığı merkez olarak seçilen yer.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Üs:

Bir kuvvete yükseltilmiş bir sayının üzerine yazılan ve kaçıncı kuvvete yükseltildiğini gösteren sayı: 5³ anlatımında 3 rakamı üstür.

a bir reel sayı, x bir pozitif tam sayı olmak üzere; x tane a sayısının çarpımı aͯ dir. aͯ ifadesindeki a ya taban, x e kuvvet (üs) denir.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Talakı Selase: Mecelle'ye (Osmanlı Medeni Kanunu) göre, kocanın ayrı ayrı üç kez ya da üst üste üç kez sözle karısını boşadığını bildirmesiyle gerçekleşen boşanma.

    Kâbe: Allah'ın Evi. Arabistan'ın Mekke kentinde bulunan ve Müslümanların hacı olabilmek için, belli kurallara uyarak tavaf etmelerigereken kutsal yapı.

    Hicaz: Arap Yarımadası'nın Batısında, Kızıldeniz kıyısında bir bölgedir. Müslümanlar'ın kutsal kentleri olan Mekke ve Medine ile Taif, Cidde kentleri buradadır.

    Kutsal İttifak: Papa'nın teşvikiyle Avrupa ülkeleri arasında kurulan ittifaklardır. Bu ittifakların çoğu Osmanlı Devleti'ne karşı oluşturulmuştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü