Eğitim Sitesi

Undergraduate Nedir? Undergraduate Hakkında Kısaca Bilgi

Undergraduate Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Undergraduate:

Lisans öğrencisi anlamına gelir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Final Sınavı: Genel eğitim sistemindeki gibi yapılan yazılı veya uygulamalı sınavlardır. Dersin vize sınavlarından sonraki son sınavı diyebiliriz. Dersi geçmek için belirli bir puanı almanız gerekir. 1.Sınavlar yani ilk sınavlar vize olarak isimlendirilir. Vize ve finalden alınan notların ortalaması alınır (Veya her okulun yüzdesine göre) dersten geçip geçmediğiniz belli olur.

    Gündüzcü Öğrenci: Kampus sınırları dışında ve üniversite tarafından yönetilmeyen bir yerde yaşayan ve derslere girmek için her gün kampusa gidip gelen öğrenci.

    Bilim Dalı-Sanat Dalı: Bilim dalı veya sanat dalı bilimin veya sanatın belli bir alanında eğitim, öğretim, araştırma ve uygulama faaliyetlerinin yürütüldüğü en küçük akademik birimdir.

    IELTS (International English Language Testing System): İngilizcenin geçerli olduğu ortamlarda eğitim almak veya çalışmak isteyen adayların İngilizce dil seviyesini ölçmek için hazırlanmış bir sınavdır. IELTS Türkiye'de, İstanbul, Ankara ve İzmirde uygulanır fakat bu sınavın bütün başvuru işlemleri sadece British Council İstanbul ofisinden yapılmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü