Eğitim Sitesi

Tutum Nedir? Tutum Hakkında Kısaca Bilgi

Tutum Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Tutum:

Bir yöne doğru eğilimli olmaktır (aptitude)

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Tutum:

Bireyin, bir durum, olay veya nesne karşısındaki olumlu ya da olumsuz vaziyet alma eğilimi.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Tutum:

Giderin gelirden fazla olmaması için çalışma ve harcamaları kısma.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Eğitim Felsefesi: 1. Eğitimi bir bütün olarak ele alan ve kültürün vazgeçilmez öğesi biçiminde düşünen özenli, eleştirici ve yöntemli çalışmaların tümü. 2. Örgün ve yaygın eğitimle ilgili sorunların incelenmesi, yorumlanması ve değerlendirilmesine temel olacak amaç, ilke ve öğretiler üzerinde duran felsefe dalı.

    Bilgi Kuramı: Bilginin temelini, bilim alanında uygulanan yöntemleri, sınır ve güvenirlik bakımından inceleyip eleştiren felsefe dalı.

    Sayılama: 1. Bir sonuç çıkarmak amacıyla olguları düzenli biçimde gözleme, derleme, elde edilen verileri sayı olarak gösterme işi ve bu işi kendine konu edinen bilim. 2. Bir dizi sayısal gözlem ya da sonucu gösteren değer ya da ölçü.

    Deney: 1. Fizik, kimya, biyoloji gibi derslerin öğretiminde doğal olayların bağıntıları ve yasaları üzerinde bilgi edinmek; varsayım olarak benimsenen bilim yasalarının doğruluğunu göstermek; belli bir doğa olayını, etmenleri denetim altında tutarak, sınıf ya da deney odasında öğrencilere göstermek için yapılan planlı deneme ya da sınama işi. 2. Bilinmeyen bir şeyi bulmak, bir ilkeyi, bir varsayımı sınamak amacıyla yapılan eylem ya da işlem.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü