Eğitim Sitesi

Turizmde Karşılaştırmalı Üstünlük İlkesi Nedir? Turizmde Karşılaştırmalı Üstünlük İlkesi Hakkında Kısaca Bilgi

Turizmde Karşılaştırmalı Üstünlük İlkesi Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Turizmde Karşılaştırmalı Üstünlük İlkesi:

Bir ülkenin belirli mallarının daha etkin üretimi konusunda diğer bir ülkeye karşı bir üstünlüğü olması durumunda, bu iki ülke arasındaki ticaretin yararlı olacağı varsayımına dayanan karşılaştırmalı üstünlük ilkesi turizm için de geçerlidir. Çünkü bazı ülkeler, turistik kaynaklar ve çekicilikler açısından diğer ülkelere göre daha avantajlıdır. Uluslararası turizmin devamı için gerekli nedenleri de ortaya koyan bu avantajları şöyle sıralayabiliriz: Bazı ülkelerde temel turistik çekicilik yaratan ve başka ülkelerde benzeri olmayan kaynaklar bulunabilir. Örneğin, Fransa'da Eyfel Kulesi, Mısır'da piramitler, Türkiye'de Kapadokya gibi. Böylelikle bölgeler (ülkeler) arasındaki karşılıklı avantajlar, karşılıklı turist akımını yaratacaktır.
Bazı ülkeler turistik ürün üretiminde çok yönlü üstünlüklere sahiptir. Örneğin, çekici doğal, kültürel varlıklar, düşük işgücü maliyeti vb. sunmak
Turist kabul eden ülkenin konumu, turist gönderen ülke için çekici bir faktör olabilir. Bu faktör diğer endüstrilerden transfer edilebilir kaynakların turizme aktarılmalarını sağlar ve böylece sektörden daha fazla verim alınabilir. Örneğin ABD karşısında Karayip ülkeleri.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Barmeyd: Alkollü içkileri, alkolsüz sıcak ve soğuk içecekleri ve bunlarla birlikte hafif yiyecekleri sunmakta uzmanlaşmış bayan personel.

    Accredited Agent: Akredite edilmiş acenta. IATA, acente listesinde yer alan, hizmet için tüm şartları yerine getirmiş yolcu satış acentesi, anlamına gelen bir IATA terimi.

    Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD): Aralık 1960'da imzalanan bir konvansiyonla Eylül 1961'de faaliyete geçen uluslararası bir kuruluş. OECD kısa adıyla da anılır.

    Off Season Price: Mevsim sonu, mevsim dışı fiyat

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü