Eğitim Sitesi

Tuner Nedir? Tuner Hakkında Kısaca Bilgi

Tuner Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Tuner:

Bir radyo veya TV alıcısının alçak frekansa kadar olan kısmı.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Tuner:

Akortlu bir devrenin rezonans frekansını değiştirmek için kullanılan değişken kondansatör ya da endüktanslardan oluşan devre, belli kanalları seçmek için radyo veya TV alıcılarında kullanılan genellikle RF mikser ve osilatörü içine alan kat.

 

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Tuner:

TV yayınlarının alması için cihazlara eklenen parçalara verilen genel ad. Bilgisayar ekranları tuner sahibi olmadığı için TV yayınlarını oynatamazlar.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Digital Analog Converter: Sayısal analog dönüştürücü.

    NERD WORLD: Adres: http://www.nerdworld.com/Gerçekten bulmak istediğiniz Web sayfalarına ya da haber gruplarına kolayca ulaşın. Kendi-Indexinizi-Yaratın özelliğine bir göz atın.Netiquette:Ağ görgü kuralı Network (ağ) ve etiquette (görgü kuralı) kelimelerinin birleştirilmesiyle türetilen bu kelime ağ üzerinde davranılması gereken biçimi ifade etmektedir.

    BACKGROUND: HTML özgün Web sayfaları hazırlamanız için beğendiğiniz resimleri arkafon olarak kullanmanıza izin verir. HTML 3.0'ı destekleyen tüm Web tarayıcıları sayfanızın arka fonuna koyduğunuz resmi görüntüleyebilir. Bunu yapmak için BODY tanımının hemen yanına BACKGROUND tag'ını eklemelisiniz. Mesela "duvar1.gif" isimli bir resmi arka fon yapmak için aşağıdaki satır yazılmalıdır

    UTILITIES: Yardımcı yazılımlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü