Eğitim Sitesi

Tümel Değerlendirme Nedir? Tümel Değerlendirme Hakkında Kısaca Bilgi

Tümel Değerlendirme Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Tümel Değerlendirme:

Dosya değerlendirme olarak da bilinen bu yaklaşımda, öğrencilerin bir dönem boyunca dosyalarında oluşturdukları tüm çalışmalarının değerlendirilmesi. Bu nedenle tümel değerlendirme, üründen çok sürecin değerlendirildiği bir işlem olarak görülmektedir.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Öznelcilik: 1. Herkesin kendi usu ve kavrayışı ölçüsünde bilebileceğini ve nesneler üzerine olan bilgilerimizin bunların bize yaptıkları etkilerden öteye geçemeyeceğini ileri süren bilgi kuramı. 2. Yaşantının öznel öğelerine önem veren herhangi bir kurama verilen ad. 3. iyiyi, haz ve mutluluk gibi duygusal durumlarla açıklayan öğreti.

    Gelişme: Olgunlaşma ile yaşantılar arasındaki öğrenmenin etkileşimi sonucu ortaya çıkan süreç.

    Eğitim Planlaması: Ekonomik ve siyasal koşullar ile ülkenin ve öğrencilerin gereksinmeleri göz önünde tutularak bir eğitim dizgesinin siyasasını, öncelik verilmesi gereken işleri ve harcanacak parayı belirleme konularında ileriye dönük programlar geliştirilmesi, hazırlıklar yapılması.

    Ölçme Araçları: Öğrencilerin bilgi, beceri ve kazanımlarının ölçülmesinde başvurulacak yazılı ve uygulamalı sınavlar, performans çalışması ve proje.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü