Eğitim Sitesi

Tsunami Nedir? Tsunami Hakkında Kısaca Bilgi

Tsunami Terimi Hakkında Bilgiler

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Tsunami:

Okyanus ya da denizlerin tabanında deprem, volkan patlaması ve heyelan sonucu oluşan deniz dalgası.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Tsunami:

Dev su dalgaları.

 

Coğrafya Terimi Olarak Tsunami:

Japoncada "liman dalgası" anlamına gelen tsunami sözcüğü; okyanus ya da denizlerin tabanında oluşan deprem, volkan patlaması ve bunlara bağlı taban çökmesi, zemin kaymaları gibi tektonik olaylar sonucu denize geçen enerji nedeniyle oluşan uzun periyotlu deniz dalgasını temsil eder. Deprem dalgası.

 

Deprem Terimi Olarak Tsunami:

Japonca'da "liman dalgası" anlamına gelen tsunami sözcüğü; okyanus ya da denizlerin tabanında oluşan deprem, volkan patlaması ve bunlara bağlı taban çökmesi, zemin kaymaları gibi tektonik olaylar sonucu denize geçen enerji nedeniyle oluşan uzun periyotlu deniz dalgasını temsil eder.

 

    Benzer Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimleri

    Alüvyon: Kayaçların aşınması sonucu ortaya çıkan ve sular tarafından taşınarak biriktirilen kil, silt, kum, çakıl, taş ve diğer malzemelerin oluşturduğu tabaka.

    Diri Kırık (Aktif Fay): Gelecekte deprem üretmesi beklenen, diğer bir deyişle üzerinde sürekli gerilim birikimi olan ve sismik aktivitesi gözlenen yer kırığı.

    Yıldırım: Bulut ile yer arasında, elektrik potansiyeli birikmesine yanıt olarak üretilen ani ve parlak ışık pırıltısıyla birlikte oluşan görünür atmosferik elektriğin boşalmasıdır.

    Tehlikeli Soğuk: Dışarıya çıkmanın çok riskli olduğu ve evde kalınması gereken durum.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimleri Sözlüğü