Eğitim Sitesi

Transfer Nedir? Transfer Hakkında Kısaca Bilgi

Transfer Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Transfer:

Önceki öğrenilenlerin yeni öğrenmeleri etkilemesine transfer denir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Transfer:

Oyuncu, antrenör veya başka görevlilerin takım değiştirmesi.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Transfer:

1- Turistin, düzenlenen paket tur veya turun başlangıç noktasına kadar, herhangi bir safhasında veya sonunda, sınır giriş ve çıkış kapıları, marinalar, şehirlerarası veya uluslararası ulaşım hizmetlerinin sunulduğu otogar, gar, liman, havalimanı gibi yerlerden, konaklama yapacağı tesise veya tesisten bu ulaşım hizmetlerinin sunulduğu yerlere veya programın başladığı yerleşim yerinden konaklama tesisine veya programın bitiminde, tesisten yerleşim yerine herhangi bir araçla, bir tarifeye bağlı kalmaksızın seyahat acentası tarafından verilen ulaşım hizmeti.

2- Yolcunun ve eşyasının bir taşıt aracı terminalinden diğerine, bir terminalden veya geri, ya da otelden gideceği bir noktaya(örneğin bir tiyatroya)mahalli taşıma araçları ile taşınması.

3- Yolcuları, limanlardan, gar veya oto istasyonundan bir konaklama tesisine ya da tersine konaklama tesisinden istasyonlara taşıma hizmetlerinin tümü.

 

Futbol Terimi Olarak Transfer:

Bir takıma bağlı bir oyuncunun, belirli kurallara uygun olarak bir başka takıma geçmesi, takım değiştirme.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Bürokrat: Devlet kurumlarında çalışan üst düzey yönetici.

    Berdel: Farklı akraba gruplarından insanların karşılıklı olarak birbirlerinden kız alıp vermek üzere anlaşarak evlenmeleridir. Bir gruptan bir erkek, başka bir gruptan bir kadınla evlenirken, karşı gruptan bir erkekle o gruptan bir kadını alır. Bu evlilik biçimine ise başlık parasından kurtulmak için başvurulur.

    Rantiye: Üretime katkısı olmadan kira ve faiz geliri elde ederek yaşamını sürdüren kişi.

    Görüşme (Mülakat): İncelenen insanın, duygu, düşünce, davranış ve tutumlarını saptamak amacı ile yüz yüze yapılan sözlü söyleşidir. Güvenilir bir görüşme için görüşmecinin alanında uzman olması, ortamın ve görüşme süresinin, görüşülen insanı olumlu ya da olumsuz yönde etkilemeyecek biçimde düzenlenmesi gereklidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü