Eğitim Sitesi

Trans Yağlar Nedir? Trans Yağlar Hakkında Kısaca Bilgi

Trans Yağlar Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Trans Yağlar:

Yağlı asitlerin üçüncü formudur. Her ne kadar (hayvan kaynaklı olan) bazı yiyeceklerde çok küçük miktarlarda trans yağ bulunsa da, bugün diyetimize dâhil olan neredeyse tüm trans yağlar doymamış yağlara hidrojen ekleyen sanayi işlemlerinden gelmektedir. Trans yağlar bu nedenle işlemden geçmiş bitkisel yağların bir formudur.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Tatlandırıcılar-Tatlandırma Ajanları: Sukroz, Früktoz veya Glikoz gibi bilinen besleyici tatlandırıcılar kullanmadan gıdaların başka maddelerle tatlandırılmasıdır. Gıdaların kalori değerlerine olumlu bir katkıları olmadan tatlandırırlar. Gıda endüstrisinin kullandığı tatlandırıcılar sakkarin, aspartam, asesulfam potasyum, sukraloz, ve seotam gibi sentetik ajanlar ve ayrıca stevya gibi doğal maddelerdir.

    Menü: Yemek listesi, yemek çizelgesi.

    Evde Fiziksel Aktivite: Merdiven silmek, cam silmek, toz almak gibi evde yapılan fiziksel aktivitelere verilebilecek örneklerdir.

    Hidrojene Yağ: Bitkisel yağların oda sıcaklığında katı halde kalmasını sağlayan kimyasal reaksiyon. Birçok margarinin üretiminde kullanılır. Margarin gıda sanayinde tereyağı yerine, tüketiciler tarafından masa da ve pişirmede kullanılır. Hidrojene etme sürecinin sonucunda katı margarinler önemli miktarda trans yağ asidi içerirler ki bunlar insan sağlığı üzerinde zararlı etkilere sahiptirler (Hidrojene etmek ile ilgili bilgilere bakınız).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü