Eğitim Sitesi

Toplumsal Çözülme Nedir? Toplumsal Çözülme Hakkında Kısaca Bilgi

Toplumsal Çözülme Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Toplumsal Çözülme:

Bir toplumda maddi ve manevi kültür unsurlarının bir araya gelerek bir anlam ifade edecek ve işleyen bir bütün oluşturacak biçimde birbirini tamamlayamaması sonucu var olan toplumsal birliğin bozulması.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Sermaye: 1- Önceki üretim faaliyetleri sonucunda elde edilmiş ve tüketim amacıyla kullanılmayıp başka malların elde edilmesi için kullanılan değerler. Anapara. 2- Üretimin adedini ve kalitesini artıran üretim araçları ve hammaddelerdir. 3- Toplumsal ekonomik yapı içerisinde kişilerin yada kurumların sahip olduğu tüm değişim değerleri.

    Özdeşlik: Bir şeyin kendisiyle aynı olması ve kendisinden başka bir şey olmaması. ("Bir şey neyse odur. Kendisinden başka bir şey olamaz." ilkesi, mantığın temel ilkesidir.)

    Moron (Debil-Ahmak): Zeka bölümü yaklaşık 50 - 69 dolayında olanlardır. Okuma - yazma öğrenebilir, basit matematik işlemleri yapabilirler. Soyut düşünmenin gerekli olmadığı kolay işlerle uğraşabilir, basit beceriler geliştirebilirler. Yaklaşık 10 - 12 yaşlarındaki çocukların davranışlarını gösterirler.

    Bireycilik (İndividüalizm): 1. Yalnızca tek olanın, bireyin bağımsız gerçekliği olduğunu, gerçekte yalnız bireylerin bulunduğunu, tümel terimlerin gerçeklikte hiçbir karşılığı olmadığını savunan öğreti. 2. Bireylerin yararlarını toplumsal yararlardan daha üstün veya daha önemli sayan öğreti, tutum veya politikaların genel adı. 3. Bütüne, genele değil de, bireye üstünlük tanıyan görüş.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü