Eğitim Sitesi

Titrek görüntü Nedir? Titrek görüntü Hakkında Kısaca Bilgi

Titrek görüntü Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Titrek görüntü:

Hareketin dondurulamaması ya da makinenin titremesinden kaynaklanan netsizlik.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Shutter Lag: Deklanşöre basılma ile resmin tamamen oluştuğu zaman arasındaki süreyi ifade eder ki bu sürede beyaz ayar dengesi, netleme ve bunlara göre pozlama gerçekleşmektedir.

    Keskinleştirme Filtresi (Unsharp Mask): Dijital görüntü programlarında kullanılan bu özellik görüntünün dijital hale dönüşürken kaybolan keskinliğinin yeniden orijinal haline gelmesine yardımcı olur ancak net olmayan bir fotoğrafın net olmasını sağlamaz.

    Yıkama (washing): Film ve fotoğraf kâğıdı banyosu sürecinin son aşamasıdır. Kimyasal eriyiklerin temizlendiği süreçtir.

    EXIF: Gelişmiş dijital fotoğraf makineleri fotoğrafın hangi ayarlarda çekildiğini belirten bir bilgi dosyasını resmin içine gizlerler. Bu dosyada fotoğraf çekerken hangi ISO değerinin kullanıldığı, diyafram açıklığının ve enstantane hızının ne olduğu gibi çekimle ilgili çeşitli bilgiler vardır. Bunlar bir dijital kameranın JPEG ile oluşturduğu her bir resmin içinde kamera ve pozlama ile ilgili yazmış olduğu bilgiyi ifade eder ki bir çok resim işleme programı bu bilgiyi tanıyıp size sunabilir ve siz hangi kamera ile hangi poz değerleriyle resim çekmiş olduğunuzu bu sayede bilebilirsiniz. Bu şekilde çekimle ilgili bu bilgiler popüler resim işleme programlarının tamamı tarafından algılanıp gösterilebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü