Eğitim Sitesi

Tezli Yüksek Lisans Nedir? Tezli Yüksek Lisans Hakkında Kısaca Bilgi

Tezli Yüksek Lisans Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Tezli Yüksek Lisans:

Tamamlama süresi 4 yarıyıl olan iki yarıyılı ders, iki yarıyılı tez çalışmasıyla geçen yüksek lisans programı.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Yatay Geçiş: 1- Herhangi bir yükseköğretim kurumunun bir fakülte veya bölümünden başka bir yükseköğretim kurumunun aynı fakülte veya bölümüne yapılan geçişlere yatay geçiş denir. 2- Bulundukları programda, varsa hazırlık sınıfları dışında, en az iki yarıyıl öğrenim görmüş öğrenciler başarılı olmak ve disiplin cezası olarak üniversite ile ilişkileri kesilmiş olmamak koşulu ile, kendi üniversitelerinde veya başka bir üniversitede, asıl programlarına yakın başka bir programa geçiş yapabilirler. Yatay geçiş koşulları ve kontenjanları yönetmelikler doğrultusunda, ilgili bölümler tarafından belirlenmektedir. YATAY GEÇİŞ İÇİN ARANAN NİTELİKLER 1.Yatay geçişler ancak eşdeğer eğitim proğramları uygulanan Yükseköğretim Kurumları arasında yapılır. 2.Ancak herhangi bir Yükseköğretim Kurumunda kayıtlı öğrencilerin yatay geçişleri yapılabilir. 3.Yükseköğretim Kurumlarının ilk sınıfına (ayrıca yalnız Tıp Fakülteleri'nin son sınıfına)yatay geçiş yapılamaz. 4.Merkezi Açık Yükseköğretim ve dışarıdan(ekstern)Yükseköğreti mden geçiş yapılamaz. 5.Ara sınıflara geçiş için :Öğrencinin ayrılacağı kurumdaki bütün sınavlarını başarmış olması ,geçeceği sınıftan önceki öğretim süresince sağladığı not ortalamasının(gireceği sınıfa geçiş notu dahil ) net yüzde 70 olması şarttır. 6.İkinci Öğretimden Örgün Öğretim'e yatay geçiş yapılamaz. YATAY GEÇİŞ İÇİN GEREKLİ BELGELER 1.Not Belgesi(Transkript), 2.ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi'nin tasdikli örneği 3.Başvuru dilekçesi. 4.Birden fazla eğitim programı için başvuran adayların ,her program için ayrı dilekçe yazmaları ve her dilekçeye not belgesi eklemeleri şarttır.

    Senato: Üniversitelerde rektörün başkanlığında, rektör yardımcıları, dekanlar ve her fakülteden fakülte kurullarınca üç yıl için seçilecek birer öğretim üyesi ile rektörlüğe bağlı enstitü ve yüksekokul müdürlerinden oluşur. Senato, her eğitim-öğretim yılı başında ve sonunda olmak üzere yılda en az iki defa toplanır.

    Referans Mektubu (Letter of Recommendation): Öğretim üyelerinin, öğrencilere dair yazdıkları tanıtıcı mektuptur. Yüksek lisans başvuruları için genelde 2 farklı hocanızdan referans mektubu almanız istenir.

    Öğretim Görevlisi: Belli bir alanda çalışmaları ile tanınmış ve üniversitelerde ders vermek üzere görevlendirilen akademik personel.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü