Eğitim Sitesi

Tevcih Nedir? Tevcih Hakkında Kısaca Bilgi

Tevcih Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Tevcih:

1- Vezir, beylerbeyi ve sancak beylerine tayin edilmeleri dolayısıyla çıkan (tayin edildiklerini bildiren) ferman için kullanılan deyim.

2- Yöneltme.

3- Aşama, makam, mevki verme, terfi ettirme.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Tevcih:

1- Yöneltme.

2- Aşama, makam, mevki verme, terfi ettirme.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Çıplak: 1- Tersane mensuplarından bir kısmına verilen unvan idi. 2- Yeniçerilerde hizmete girmek üzere nöbete soyunan neferler için kullanılan bir deyim.

    Derviş: 1. Farsça'da dilenci anlamına gelen bir sözcüktür. Tasavvufta ise, bir tarikata girerek, Dünyanın maddi olanaklarından elini eteğini çekerek yoksulluğu seçen, bir tarikat şeyhine bağlanıp tekkede hizmet eden, çile dolduran ve ibadetle nefsini terbiye eden kimsedir. Dervişlikte amaç insanın yüreğini arındırarak olgunlaşması ve Allah'ın rızasına ulaşmaktır. 2. Bir tarikata girmiş, o tarikatın töre ve yasalarına bağlı kimse.

    Antik Kültür: İlkçağ'da Yunanistan ve Roma'da yaratılan kültürlerin tümüdür. İlkçağ'ın en gelişmiş kültürü olan Antik Kültür Abbasiler zamanında, Arap-İslam Kültürü'nün gelişmesine katkıda bulunmuş ve Rönesans'ın temelini oluşturmuştur.

    Emperyalizm: Bir ulusun bir başka ulusun ya da başka ulusların topraklarını ele geçirerek yayılması, onları siyasal ve ekonomik egemenliği altına alması demektir. Kapitalizmin ulaşabileceği en üst seviyedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü