Eğitim Sitesi

Ters Eğim Nedir? Ters Eğim Hakkında Kısaca Bilgi

Ters Eğim Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Ters Eğim:

Mevcut çatı eğim düzleminin parapet, baca, gibi engelle karşılaştığı durumlarda yağmur suyunun engelin yanlarından dolaştırılmasını sağlamak için, çatı eğiminin aksine ters bir eğimle yükseldiği çatı noktalarını tarif eder.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    LED Aydınlatma: LED fiziksel olarak katı yapıda, optoelektronik yarıiletken bir elemandır ve girişine gelen enerjinin çoğunu direkt ışığa çevirir. Enerji verimi, uzun ömür performansı, az ısı oluşturması, flaman teli ve hareketli parça içermedikleri için sarsıntı ve titreşime karşı mukavemeti ve tasarım esnekliği başlıca üstün özellikleridir. LED'ler oldukça düşük enerji sarfiyatlı (0,3W - 2W), ucuz maliyetli, çok uzun ampul ömürlü (100.000 saat), düşük voltajlı ürünlerdir (12 V). Işık seviyeleri diğer ışık kaynaklarına göre daha düşüktür. Genellikle evlerde yatak odalarında, otel odalarında, çocuk odalarında, yıldız ışığı efektli gece lambası gibi kullanılır. Renk değiştirme özellikleri yoktur. Işık rengi olarak beyaz, sarı, kırmızı, mavi ve yeşil renkleri mevcuttur. Güneş enerjisi ile kullanıma uygundurlar. Yarıiletken teknolojisinin gelişmesiyle daha küçük akımlarda daha yüksek şiddette ışık veren daha küçük ebatlarda LED'ler geliştirilmektedir. Bu da LED'lerin aydınlatma sistemlerinde kullanılmasında avantaj sağlamaktadır.

    Stabilite: 1. Denge. 2. Kararlılık.

    Tamamlayıcı Renkler: Renkler karşıt ya da tamamlayıcı renkler olarak ikili gruplara ayrılırlar. Siyah beyazın, kırmızı yeşilin, turuncu mavinin, sarı da morun karşıt rengidir. İki karşıt renk, bir araya gelirse, çok güçlü bir kontrast sağlanır ve birbirlerinin rezonansını (tınlama, parlama) arttırırlar.

    Isı Yalıtımı: 1- Isı kaybını (kışın) veya ısı kazancını (yazın) önlemek amacı ile ısı enerjisinin bir mekândan diğerine geçişini engellemek için organik, inorganik malzemeler kullanılarak yapılan yalıtımlardır. 2- Farklı sıcaklıktaki iki ortam arasındaki ısı transferini azaltmak için yapılan işlem. Bunu sağlayan malzemelere ısı yalıtım malzemesi adı verilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü