Eğitim Sitesi

Teravih Nedir? Teravih Hakkında Kısaca Bilgi

Teravih Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Teravih:

Ramazan ayında , camilerde, yatsı namazından sonra cemaatle kılınan yirmi rekatlık namaz.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Teravih:

Ramazan ayı boyunca, yatsı namazından sonra kılınan namaz, teravih namazı.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Eyalet: 1. Genellikle federal ya da imparatorluk özelliğine sahip devletlerin ülke yönetiminde uygulanan birden çok ili yönetiminde tutan idare birimidir. Osmanlı Devleti'nde ilk kez, I. Bayezid zamanında eyalet sistemine geçilmiştir. Eyaletler sancaklara, sancaklar kazalara, kazalar nahiyelere ve köylere ayrılırdı. 2. Sancakların birleşmesiyle meydana gelen en büyük yönetim birimi.

    Aşağı Bölükler: Osmanlı ordusu, Kapıkulu süvarilerinin altı bölüğünden, Sağ Garipler ve Sol Garipler olarak adlandırılır.

    İltizam: 1. Osmanlı Devletinde hazineye ait (Beyt-ül Mal) bir gelir kaynağının belli bir ücret karşılığında (açık artırma ile) kişilere satılması yöntemidir. Bu kişilere de mültezim denir. 2. Tımar sisteminin kalkmasından sonra ürün vergilerinin toplanması için kurulan sistem. 3. Osmanlılarda bir bölgenin gelirlerinin açık arttırma yöntemi ile peşin satılmasıdır.

    Bağdat Demiryolu: İstanbul'u Bağdat'a bağlayan demiryolu hattıdır. Batılı emperyalist devletlerin Osmanlı topraklarından sömürge çıkarları sağlamak amacıyla tasarlandı. Osmanlı Devleti'nin Almanya'ya yakınlaşmasıyla birlikte bu tasarı Berlin-Bağdat Demiryolu hattına dönüştürüldü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü