Eğitim Sitesi

Tepal Nedir? Tepal Hakkında Kısaca Bilgi

Tepal Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Tepal:

Çanak ve taç beraberce çiçek örtüsünü oluştururlar ve 3. ve 4. halkada bulunan erkek ve dişi organları korurlar. Bazı çiçeklerde çanak ve taç yapraklar aynı özelliktedirler. Böyle çiçeklerin çiçek örtüsüne perigone ve perigonu oluşturan her bir yaprağa da tepal denir. Örneğin, ıspanak çiçeklerinde çanak ve taç yaprakların ikiside yeşil renktedir.

Dişi organ tepecik (sitigma), dişicik borusu (style) ve yumurtalık (ovary) olmak üzere 3 kısımdan oluşur.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Geçici Teminat: Yapılacak ihalelerde, ihaleye girecek olanlardan ihale öncesinde şartnamede belirtilen oranda ve ihale muhammen bedelinin % 3'ünden az olmamak kaydıyla alınan teminat.

    Oeskaya 51: Rusya Federasyonu orijinli, kılçıklı, beyaz kavuzlu, orta-uzun ve sık başaklı, kışa ve kurağa dayanıklı, verimli, yüksek rakımlı yerler için uygun, hastalıklara orta dayanıklı, ekmeklik kalitesi iyi, Doğu Anadolu Bölgesi için uygun, bin dane ağırlığı 35 gram civarında Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğday çeşidi.

    Elek: Tane veya un gibi toz halinde olan maddeleri yabancı maddelerden ayırmakta kullanılan, bir kasnak ve tek tarafa geçirilmiş tel, kıl, gözenekli vb. bezle yapılan alet.

    Kamu İktisadi Teşebbüsü: Ekonominin kurallarına ve ekonomik gereklere uygun olarak, özel hukuk hükümlerine göre idare edilerek, işleyiş ve denetimleri iktisadi, ticari ve sınaî esaslara uygun olarak yapılan, özerk bir tarzda verimli ve rasyonel bir şekilde hizmet gören, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan teşebbüs ve teşekküllerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü