Eğitim Sitesi

Telnet Nedir? Telnet Hakkında Kısaca Bilgi

Telnet Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Telnet:

Bir bilgisayarın diğer bir bilgisayara uzaktan terminal bağlantısı yapmasını sağlayan standart Internet protokol programıdır.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Telnet:

Telnet uzak terminal bağlantısı için Internet standart protokolüdür. Tanımı STD 8 ve RFC 854'te yapılmıştır.

 

Bilgisayar Terimi Olarak TELNET:

Bir Internet sitesinden diğerine bağlanmak için kullanılan komut ve programdır. Komutu kullanarak bir internet sitesine bağlandığınızda karşınıza sitenin "login:" komut satırı gelecektir. Böylece Internet üzerinde iki makine direkt (ve özel) olarak birbirine bağlanabilir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    PPP: Noktalar arası protokol. Seri bir hat üzerinden (örneğin bir telefon hattı) iki noktayı birbirine bağlama işlemini tanımlar.

    Media: Bilgi saklama ve dağıtma ortamı (video kaset, disket, optik disk, vb.). İnsanlığın iletişimde bulunduğu her ortam.

    Motion Blur: Hareket keskinliği video kamera sahibi olan ve bir video kaydın tek tek resimlerini inceleyen biri, hızlı hareket eden objelerin (eller, ayaklar, oyundaki top) silinmiş olduğunu görecektir. İnsan algılamasına uygun olan bu efekt (göz de hızlı hareketleri sadece silinmiş olarak algılıyor) iyi animasyon programları tarafından simüle edilebiliyor. Sonuç animasyonda gerçek gibi görünen hareketler oluyor.

    Mosaic screen display: Görüntünün ekranda mozaik biçimi gösterilmesi. Video kameralarda "fade out/in" işlevi mozaik görüntü ile de yapılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü