Eğitim Sitesi

Telemetreli makineler Nedir? Telemetreli makineler Hakkında Kısaca Bilgi

Telemetreli makineler Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Telemetreli makineler:

Görüntünün film düzlemi üzerine aktarıldığı objektiften ayrı olarak, gözün görüntüyü yakalaması için farklı bir basit merceğin kullanıldığı makinelerdir. Tek mercekli yansıtmalı makinelere göre, duyarkat (film ya da algılayıcı) düzlemi üzerindeki görüntü ile gözün gördüğü görüntü arasında farklılık (paralaks hatası) olması nedeniyle dezavantajlıdırlar.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    AF (Auto Focus ): Otomatik fokus yani odaklama demektir. Kadrajladığınız obje veya alana kamera objektifinin otomatik olarak odaklama yapma sistemi de denebilir.

    Diyafram Ayarı: Fotoğraf makinelerinde fotoğrafı çekilecek kişi/nesneden yansıyan ışınların hangi miktar ve şiddette lensten geçip makineye ulaşacağını düzenleyen ve bu bağlamda fotoğrafın net alan derinliğini belirleyen ayar.

    Asa: Fotoğraf makinesi filminin ışığa olan duyarlılığını gösteren standart bir ölçü birimidir. Rakam ne kadar yüksekse filmin duyarlılığı artar, rakam düşükse duyarlılık azalır.

    Çözünürlük: Bir filmin veya objektifin ince detayları aktarabilme kapasitesidir. Filmin düşük hızda olması daha yüksek çözünürlüğü beraberinde getirir. Dijital makinelerde ise bir görüntüye dâhil edilebilen bilgi miktarını (piksel olarak) ifade eden ölçüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü