Eğitim Sitesi

Telefon Kamerası Nedir? Telefon Kamerası Hakkında Kısaca Bilgi

Telefon Kamerası Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Telefon Kamerası:

Kameralı telefonlar, yerleşik bir kamera kullanarak fotoğraf ve/veya video çekerek bunları depolamanızı sağlar.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Yerleşik Çözünürlük (Native Resolution): Bir televizyonun ya da monitörün herhangi bir çevirme işlemine gerek kalmadan desteklediği en yüksek çözünürlüğü anlatmak için kullanılan terimdir. Tanımlı yerleşik çözünürlükten daha düşük ya da yüksek çözünürlükteki resimlerin gösterilmesi için, sinyallerin bir dijital çevirme işleminden geçmesi gerekmektedir. Örneğin, 1080i yerleşik çözünürlüğe sahip bir televizyon, 480p bir resmi düzgün göstermek için gelen resim sinyali bilgisini içindeki video çeviricisinden geçirip yükselttikten sonra gösterir. Eski tip CRT televizyonlar birden çok yerleşik çözünürlüğe sahip olabilirken, düz ekran televizyonların sadece bir yerleşik çözünürlüğü vardır.

    Crease Care(Kırışıklık azaltma) Programı: Yıkama programı tamamlandıktan sonra Crease Care özelliği, tamburu yavaşça döndürerek kırışıklıkları düzeltir ve ütüleme gereksinimini azaltır.

    Windows Mobile: Windows donanımlı akıllı telefonlar gelişmiş uygulamalardan yararlanır.

    High-Definition Multimedia Interface (HDMI): Yüksek Çözünürlüklü Multimedya Ara yüzü. HDMI, yüksek çözünürlüklü video ve aynı zamanda ses bilgilerini taşımak için kullanılır. Saniyede 2.2 Gb (5 Gb’ye kadar da çıkabilir) bilgiyi ve 30 Hz’de 1920x1080p çözünürlüğe kadar destek veren HDMI bağlantı, HD çağının standart bağlantı tipi haline geldi. Sekiz kanala ve 192Khz’e kadar sesi de destekleyen HDMI sayesinde, dijital ses ve video için ayrı kabloları kullanma gereksinimi de ortadan kalkar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü