Eğitim Sitesi

Tek Yakıtlı Santral Nedir? Tek Yakıtlı Santral Hakkında Kısaca Bilgi

Tek Yakıtlı Santral Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Tek Yakıtlı Santral:

Devamlı olarak tek çeşit yakıt kullanarak elektrik üreten birimlerdir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Çift Terimli Tarife: Sözleşme gücü karşılığı Kilowatt (kW) miktarı üzerinden alınan bedel ile buna ek olarak tüketilen elektrik enerjisi kilowattsaat (kWh) miktarı üzerinden bedel alma esasına dayalı tarife sınıfıdır. Bu tarifenin amacı, bir yönüyle abone ölçeğinde toplam güç ihtiyacını belirleyerek sistemi kontrol altında tutmak bir yönüyle de aboneyi güç ile dengeli bir tüketime teşvik ederek gereksiz kapasite artırımlarını engellemektir.

    Kilitleme: Trafo zati ve hat korumaları ile Bara diferansiyel röle çalışması halinde gerekli açmaları yaptıran ve kapatma devrelerini açan anahtardır. Elle veya motorla kurulabilir.

    Özgül Isı Tüketimi: Santralda tüketilen yakıtın ısı eşdeğerinin, üretilen elektrik enerjisine oranıdır. Bu değer, belirli bir süre için hesaplanır ve üretilen enerji gibi brüt ya da net olabilir.

    Efektif Değer: Elektrik-Elektronik devrelerinde Akım ve Voltaj Dalgalarının Pik değerlerinin (BIL) 0,7 katı olan ve cihaz, teçhizat vs. malzemenin etiketleri üzerindeki nominal değerleridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü