Eğitim Sitesi

Tecritli kovan Nedir? Tecritli kovan Hakkında Kısaca Bilgi

Tecritli kovan Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Tecritli kovan:

Sıcağa ve soğuğa karşı ısı yalıtımı yapılmış kovan.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Çiftleştirme kovanı: Ana arıların çiftleşme uçuşuna hazırlandığı, çiftleşme uçuşundan sonra ilk yumurtalarını bıraktığı, arılı ve yavrulu, normal büyüklükteki 2-3 adet çerçeve ile oluşturulmuş küçük kovan. Bkz. Çiftleştirme kutusu.

    Varroa: Varroa akarı, bal arılarının bedenleri dışında yaşayan bir parazittir. Varroa hem ergin arılar, hem de gelişmekte olan yavruların kanını (hemolenfini) emdiğinden üzerlerinde beslendikleri arıları zayıflatarak arıların yaşam sürelerini kısaltırlar. Arıların bağışıklık sistemini bastırarak virüs ve enfeksiyonların yayılmasına sebep olurlar. Bunun sonucunda arılar üzerinde asimetrik kanatlar, çarpık bacaklar ve kısalmış karın (abdomen) gibi etkiler görülür. Düşük seviyelerdeki Varroa istilalarında bile ergin arılar zayıflar ve ömürleri kısalır (%50'ye kadar), yavrular ise gelişimlerini tamamlayamazlar. (Varroa jacobsoni, Varroa destructor, Arı akarı)

    Çiftleştirme kutusu: Çiftleştirme kovanı olarak kullanılan, özel yapılmış ufak çerçeveleri olan, ahşap, plastik veya strafordan yapılmış, yemlik bölmeli küçük kutu. Bkz. Çiftleştirme kovanı.

    İnvert şurup: İnvert şekerle hazırlanan şurup.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü