Eğitim Sitesi

Tasvir Etmek Nedir? Tasvir Etmek Hakkında Kısaca Bilgi

Tasvir Etmek Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Tasvir Etmek:

Betimlemek.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Leke: Resim yüzeyi üzerine boya ile yapılmış iz. Resim sanatında yüzeyin homojen biçimde renk kullanılarak örtülmüş parçası.

    Özgün Baskı: Çeşitli basım teknikleriyle çoğaltılmış resimsel sanat yapıtı. Bir yapıtın özgün baskı sayılabilmesi için çoğaltılmak amacıyla yaratılması gerekir. Örneğin, ünlü tabloların basım yoluyla çoğaltılması (reprodüksiyon) tekniği bir özgün baskı türü değildir. Özgün baskı yapımında her türlü kazı resim tekniği yanında, serigrafi, taşbaskı vs. gibi teknikler de kullanılır.

    Stilizasyon: Herhangi bir sanat dalında biçimlerin bazı niteliklerini öne çıkarmak amacıyla vurgulamak, yalınlaştırmak ve yinelemekten doğan belirgin üslupsal bir abartma olarak tanımlanmaktadır.

    Dışa Vurumculuk: Doğacılık, akademicilik ve izlenimcilik akımlarına tepki olarak resim, heykel ve oyma baskı sanatlarında ortaya çıkmış bir anlayış. Dışa vurumculuk, doğanın anlatımı değil insanın içinin yansımasıdır (Bu sanat anlayışında sanatçı, kendi ruhsal durumunun anlatımını doğayla ilgili olmayan parlak renklerle anlatır.).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü