Eğitim Sitesi

Taşımalı Eğitim Sistemi Nedir? Taşımalı Eğitim Sistemi Hakkında Kısaca Bilgi

Taşımalı Eğitim Sistemi Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Taşımalı Eğitim Sistemi:

Taşıma kapsamına alınan resmî ilkokul, ortaokul, ortaöğretim(lise) ile özel eğitim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin günübirlik taşınarak eğitim-öğretime devamlarını sağlanmasıyla gerçekleştirilen eğitim sistemidir. Özel öğrenci servisleri ile yapılan taşımalar bu sistem dışındadır.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Değer: 1. Bir varlığın ruhsal, toplumsal, ahlaksal ya da güzellik yönünden taşıdığı düşünülen yüksek ya da yararlı nitelik. 2. Bir değişkenin ya da bilinmeyenin sayı ile anlatımı.

    Öğrenme Eğrisi: Birbirini izleyen uygulamalar sırasında öğrenmede görülen ilerlemenin kimi yönlerini çizgisel olarak belirten, genellikle başlangıçta hızla yükselen, sonra düz giden ve öğrencinin öğrenme gücüne göre biçim alan eğri.

    Anlık: 1. Usavurma, yargılama ve anlama gücü. 2. Duyu ve istençten ayrı olarak düşünülen bilme yetisi. 3. Kavrayış gücüyle ilgili görevlerin tümü. 4. Bir kimsenin yaşayışı boyunca edindiği anlayışların toplamı.

    Çerçeve Öğretim Programı: Bir meslek alanında ve/veya dalında modüler yapıda hazırlanan öğretim programının tanıtımı ve uygulanmasıyla ilgili açıklamaları, haftalık ders çizelgeleri, programda yer alan dersleri, dersleri oluşturan modülleri, modülde kazandırılacak bilgi ve becerileri gösteren program yapısı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü