Eğitim Sitesi

Taş Yünü Nedir? Taş Yünü Hakkında Kısaca Bilgi

Taş Yünü Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Taş Yünü:

Bazalt, diyabaz, dolomit gibi kayaların ergitilerek püskürtüldükten ve bakalit ile karıştırılıp daha sonra özel işlemlerden geçirilmesi sonucu elde edilen mineral yün çeşididir. Kullanım yeri ve amacına göre farklı boyut ve teknik özelliklerde, değişik kaplama malzemeleri ile şilte, levha, boru ve dökme şeklinde üretilebilmektedir. Isı yalıtımı, ses yalıtımı, akustik düzenleme ve yangın yalıtımı maksadıyla kullanılmaktadır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Ada Tezgahı: Geniş mutfak alanları için uygulanabilen, yemek hazırlama, pişirme ya da yemek yeme gibi faaliyetler için kullanılan mutfak ortasında konumlanan tezgah ünitesi.

    Ray Spot: Doğrusal uzanan bir gövde üzerine monte edilen birden fazla spot serisini barındıran aydınlatma elemanıdır.

    Kapiler Boşluk: Kılcal boşluk.

    Asma Klozet: Ayaksız klozetler duvara asılır ve pis su çıkışları da duvara doğru olur. Bitmiş duvar üzerindeki Ø100 mm PVC pis su giderine klozetin arkasında olan çıkışı oturtularak monte edilir. Hela taşının arkasındaki duvarda, ekseni 230 mm olan Ø100 mm PVC boru veya tesisat bacası olmalıdır. Duvara bağlantıları dübel, vida ile duvara vidalayarak veya bağlantıda tüm yükü döşemeye taşıyan özel metal destek aracılığıyla yapılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü