Eğitim Sitesi

Tartışma Nedir? Tartışma Hakkında Kısaca Bilgi

Tartışma Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Tartışma:

Bir konu üzerinde karşılıklı olarak olumlu ve olumsuz fikir yürütme, bir fikre karşı olan fikri savunma hali; karşı karşıya durum alıp zayıf tarafları aramadır tartışma.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Tartışma:

Bir sorunun sözlü veya yazılı olarak, bazen de sertçe savunulması.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Dilek (istek) Cümlesi: Bir dileği, bir isteği, bir arzuyu, bir temenniyi bildiren cümlelere, anlamları yönünden dilek veya istek cümlesi denir. Örnek : Yarın bizde toplanıp bir güzel yemek yiyelim. Çocuk tek kazansın da neresi olursa olsun. Umarım işleriniz yolunda gidiyordur. Ah şu bahar bir gelse, çocuklar neşe içinde koşup oynasa. İnşallah bütün düşlerin bir gün gerçek olur. Allah sana uyuz versin de tırnak vermesin. Gözün kör olsun.

    Metin: Bir yazıyı biçim, anlatım ve noktalama özellikleriyle oluşturan kelimelerin bütünü.

    Epik Şiir: Kahramanlık yiğitlik, savaş konularını işleyen ya da tarihi bir olayı coşkulu bir anlatımla işleyen şiirlerdir. Bu tür şiirler okuyanda vatan ve millet sevgisi oluşturur.

    Yönelme Grubu: Yönelme eki almış bir ad ögesinin başka bir ad ögesi ile oluşturduğu grup: boğaza bakan (ev) Yönelme grubu, ad, sıfat, ve zarf görevi yüklenebilir: Yoldan geçenler hep oraya bakıyordu. Tarlaya düşen ve kadını öldüren yıldırım

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü