Eğitim Sitesi

Tarihi Eser Nedir? Tarihi Eser Hakkında Kısaca Bilgi

Tarihi Eser Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Tarihi Eser:

Tarihi eserler, geçmiş uygarlıklardan bugüne kadar gelen din, bilim, düşünce, sanat, edebiyat ve mimari gibi alanlarda ortaya konan eserlerdir.

● Tarihi eserler insanlar tarafından yapılmışlardır.
● Tarihi eserler koruma altındadırlar. Zarar görmemeleri için korunurlar.
● Tarihi eserler insanlığın ortak mirası olduğundan ziyaretçilere açık tutulur.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Sanayi İnkılabı: Sanayi İnkılabı; 18. yüzyılın son çeyreğinde İngiltere'de başlayan, makineleşmeye bağlı olarak ekonomide ve sanayide görülen köklü değişim sürecidir. Ek Bilgi: Sanayi İnkılabını başlatan en önemli gelişmelerden biri James Watt'ın buhar makinesini keşfetmesidir. SANAYİ DEVRİMİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

    Tebaa: Bir devletin egemenliğine bağlı olan. "Osmanlı Devleti'nin tebaası arasında isyancı Ermeniler olduğu gibi sadık Ermeniler de vardı."

    Efsane: Eski çağlardan beri söylenegelen, olağanüstü varlıkları, olayları konu edinen hayalî hikâye, söylence.

    Kültür: Bir milletin konuştuğu dil, yaşadığı tarih, düşündüğü gelecek ortaktır. Giysileri, ninnileri, şarkıları, örf adetleri, gelenek görenekleri, halk oyunları vs birbirine benzer. İşte bir milletin birbirine benzeyen bu ortak yönlerine kültür denir. "Talas Savaşı'ndan sonra İslam'ın Türkler arasında yayılması kültürel bir sonuçtur." "Türkçemiz ve tarihimiz kültürümüzün temel unsurlarıdır." "Lale devrinde Türkler tarafından da matbaanın kurulması ve burada doğu eserlerinin basılması kültürel bir gelişmedir."

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü