Eğitim Sitesi

Tanzimat Nedir? Tanzimat Hakkında Kısaca Bilgi

Tanzimat Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Tanzimat:

Sultan Abdülmecit zamanında 1839'da "Gülhane Hattı Hümayunu" adıyla da anılan bir fermanla ilan edilen, yönetimi iyileştirme tasarısı ve bu iyileştirmenin yapıldığı dönem.

 

Tarih Terimi Olarak Tanzimat:

Yönetimsel işlerin düzeltilmesi amacıyla alınan önlemlerin ve yapılan uygulamaların tümü.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Tanzimat:

Sultan Abdülmecit zamanında, 1839'da Gülhane Hattıhümayunu adıyla anılan bir fermanla ilan edilen, yönetimi iyileştirme tasarısı ve bu iyileştirmenin yapıldığı dönem.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Nüfus: Belirli bir ülkede veya yerde yaşayan, aralarında toplumsal, ekonomik ve kültürel ilişkiler bulunan insan sayısına nüfus denir. Nüfus, toplumsal yapıyı oluşturan canlı ve dinamik bir kitledir. Nüfus ile ilgilenen bilim dalına demografi denir.

    Boğaz: İki kara arasındaki dar deniz bir başka deyişle iki denizi birbirine bağlayan dar su geçitleridir.(Çanakkale, İstanbul )

    Mahpus: Kapatılmış, hapsedilmiş kimse.

    Islahat: 1. Herhangi bir kuruluş ya da devlet düzeninde eskimiş ya da bozulmuş olan durumları daha iyi hale getirmek için yapılan değişiklik, düzeltme ve iyileştirme. Reform. 2. Osmanlı Devleti'nde gerileme döneminden itibaren zaman zaman Batı örnek alınarak yapılan yenileşme çabalarına verilen ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü