Eğitim Sitesi

Tamamlayıcı renkler Nedir? Tamamlayıcı renkler Hakkında Kısaca Bilgi

Tamamlayıcı renkler Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Tamamlayıcı renkler:

Birbirlerine eklendiklerinde beyaz rengini veren renk çiftleri. Örneğin ikincil renkler (cyan, magenta ve sarı), birincil renklerin (sırasıyla kırmızı, yeşil ve mavi) tamamlayıcısıdır.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Tamamlayıcı Renkler:

Renkler karşıt ya da tamamlayıcı renkler olarak ikili gruplara ayrılırlar. Siyah beyazın, kırmızı yeşilin, turuncu mavinin, sarı da morun karşıt rengidir. İki karşıt renk, bir araya gelirse, çok güçlü bir kontrast sağlanır ve birbirlerinin rezonansını (tınlama, parlama) arttırırlar.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Vesikalık fotoğraf: Resmi belge için gerekli olan, yüzün belirgin olarak seçildiği, belli ölçülerdeki fotoğraf, vesika fotoğrafı, vesikalık. bkz biyometrik vesikalık fotoğraf.

    Baskı: Bir negatifin içinden geçirilen ışıkla kart üzerinde oluşturulan pozitif görüntü. / Bir bilgisayar dosyasının yazdırılmış, görülebilir hali.

    Akromatik: Beyaz ışığı çözümlemeden geçiren; renksemez. / Kromatik renklerin dışında kalan siyah, beyaz ve gri. / Kromatik görüntü bozulmasına karşı gerekli düzeltme yapılmış objektif. bkz akromatik objektif. (achromatic)

    Aile fotoğrafı: Aile bireylerinin bir arada bulunduğu fotoğraf.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü