Eğitim Sitesi

Tahaşşüt Nedir? Tahaşşüt Hakkında Kısaca Bilgi

Tahaşşüt Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Tahaşşüt:

Yığınak, birikme.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Hürriyet Ve İtilaf Fırkası: 1911-1922 yıllarında Osmanlı Devleti'nde etkinlik gösteren İngiliz yanlısı, siyasal İslamcı bir partidir. İttihat ve Terakki Fırkası'na karşı 31 Mart Ayaklanması'nı çıkaran Ahrar Partisi'nin yerine kurulmuştur. 30 Ekim 1918'de Mondros Ateşkes Antlaşması'nın imzalanmasından sonra, Sulh ve Selamet-i Osmaniye Fırkası ile birleşerek iktidara geldi. Ulusal Mücadele'ye karşı Anlaşma Devletleri ile işbirliği yapmışlardır.

    Bitikçi: 1. İslamiyet'ten önceki dönemlerde Türkler'de Hakan'ın baş yazmanıdır. Bu kişiye başka devletler ve topluluklarla ilişkilerin düzenlenmesi görevi de verilmiştir. 2. Sözlük anlamıyla "Yazan, yazıcı" anlamına gelen bu sözcük, İslamiyet öncesi Türk devletlerinde "Katip"lere, devletin yazışmalarını yapan kişilere unvan olarak verilmiştir.

    Gılgamış: Tarihin ilkyazılı destanıdır. Gılgamış, eski Asur ve Babil destanlarında adı geçen bir kahramandır. Üçte ikisi tanrı ve üçte biri insan olarak anlatılmıştır. Özelliği yaşam suyunu araması ve dünyayı kaplayan tufandan bilgi vermesidir.

    Hükümet: Bir ülkenin siyasetini belirleyen ve bu siyasete göre devlete yön veren kuruldur. Meşru hükümetler ulusal iradeyle onaylanan (meclisten güven oyu alan) hükümetlerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü