Eğitim Sitesi

Tahakkuk Nedir? Tahakkuk Hakkında Kısaca Bilgi

Tahakkuk Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Tahakkuk:

Gerçekleşme

 

Hukuk Terimi Olarak Tahakkuk:

Gerçekleşme, meydana gelme, bir şeyin doğruluğunun ortaya çıkması.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Tahakkuk:

1) Kelime anlamı gerçekleşmek olan bu kavram, belediyenin gerçekleşen alacağı anlamına gelmektedir. 2) Tahsilatın ve ödemelerin yapılıp yapılmamasına bakılmaksızın, hasılatın (gelirin) kazanılması ve gidere katlanılması durumunun hesaplara aktarılması

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Tümünü Yüklenim: İlerideki bir tarihte teslimatı veya nakit uzlaşması yapılmak üzere herhangi ibr malın veya finansal aracın bugünden alım satımının yapıldığı piyasalardır. Türev piyasaların tanımı forward, futures ve opsiyon işlemlerinin tamamını içermektedir.

    Fiyat Destekleri: Hükümetin çiftçilere kötü hava koşulları ve aşırı üretim gibi etkenlerle başa çıkabilmeleri için yaptığı yardım.

    Varlık Çeşitlendirmesi: Risk yönetiminin gereği, elinizde bulunan fonların çeşitli piyasa grupları arasında bölüştürmeye yarayan yatırım pratiğidir.

    Enflasyon Vergisi: Para, tedavüle çıkaran kurum açısından yükümlülük; talep eden, elde tutan kurum ve kişi açısından ise bir varlık olarak düşünüldüğünde enflasyon, parayı ihraç eden kurumun yükümlülüğünü, parayı elde tutan kurumun ise varlığını reel olarak azaltır. Bu anlamı ile enflasyon, gelir elde eden açısından vergi özelliği taşımakta, dolayısıyla vergi gibi satın alma gücünün transferine neden olmaktadır. (Inflation Tax)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü