Eğitim Sitesi

TUİSO Nedir? TUİSO Hakkında Kısaca Bilgi

TUİSO Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak TUİSO:

Türkiye Ulusal İletim Sistemi Organizasyonu.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Marjinal Üretim Kapasite Maliyeti: Verilen bir planlama güvenilirlik kriterine dayalı olarak, belirli bir sürede sistemde meydana gelecek yük artışının, bu güvenilirlik kriterini sağlayacak biçimde üretim ilavesiyle bir kW için yeni üretim tesisleri yatırım maliyetindeki değişikliktir.

    Alıcı (Almaç): Elektrik enerjisiyle çalışan makine ve cihazların genel adıdır.

    Şebeke: Duruma göre, herhangi bir kullanıcı ya da Müşteri'ye ait şebeke ya da İletim Sisteminin bir parçası. Bu terim, bazı durumlarda, bir Dağıtım Hizmeti Sağlayıcısı tarafından işletilen şebeke anlamında da kullanılabilir.

    İşletmeden Kaldırma: Bir enerji tesisinde işletme faaliyetlerinin, tekrar işletmeye alma sözkonusu olmadan, sona ermesi durumudur. Bu durumun nedenleri aşağıdakiler olabilir; -Yararlı ömrün sona ermesi, bir kaza olması, -Teknik ve/veya ekonomik nedenlerin etkisi (sözkonusu enerji türüne diğer bir enerji türü ya da rekabet gücü daha büyük bir teknik ikamesi…), -Çevre koruması, güvenlik, kent planlaması gibi faktörlerin etkisi, Not: Enerji tesisi işletmeden kaldırıldıktan sonra; -ya diğer bir enerji tesisi ikame edilir, -ya da tesis, yerinin eski durumuna getirilmesi için sökülür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü