Eğitim Sitesi

TSE Belgesi (Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi) Nedir? TSE Belgesi (Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi) Hakkında Kısaca Bilgi

TSE Belgesi (Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi) Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak TSE Belgesi (Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi):

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve marka almak isteyen firma arasında akdedilen sözleşme ile TSE markası kullanma hakkı verilen firma adına düzenlenen ve üzerinde TSE markası kullanılacak malların; ticari markası, cinsi, sınıfı, tipi ve türünü belirten belge.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Yangın Sigorta Vergisi: Belediye Gelirleri Kanunu'na göre Belediye sınırları ve mücavir alanlar içindeki menkul ve gayrimenkul mallar için yapılan yangın sigortaları dolayısıyla alınan primlerden alınan vergi.

    Fotogrametrik Harita: Uçak veya uydu ile çekilen fotoğrafların kıymetlendirilmesi sonucu oluşan, arazinin eğimini de gösteren haritalar.

    Vergi: Kaynağı milli gelir olup, devletin, kamu harcamalarını karşılamak üzere kişilerden hükümranlık gücüne dayanarak ve ödeme güçlerine göre tek taraflı, nihaî ve mecburî olarak aldığı para.

    Pozisyon: Hizmet akdi ile sözleşmeli olarak istihdam edilen personelin hizmetini ifa etmesini sağlamak amacıyla ödev, hak, yetki ve sorumlulukları belirlenmiş görev mevkii.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü