Eğitim Sitesi

Sürme Nedir? Sürme Hakkında Kısaca Bilgi

Sürme Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Sürme:

Diskaro, kazayağı, soklu, pulluk gibi aletlerle toprağı devirerek sürme işlemi.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Sürme:

Kirpik diplerine sürülen bir çeşit siyah madde.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Çeltik: Karyopsis ile onu yapışmaksızın saran iç kavuz ve kapçıktan oluşur. Bu kavuzlar, çeltiğin harmanı sonunda da karyopsistan ayrılmaz. Kavuzlu ürüne çeltik adı verilir. Yalnız kavuzları soyulmuş fakat parlatma işlemi görmemiş daneye kargo, kabukları soyulmuş ve parlatma işlemi yapılmış nihai ürüne de pirinç denir. Genellikle Dünyada üretim bakımından buğday ve mısırdan sonra üçüncü sırayı alır.

    Taşeron: Bir işi belli bir sürede belli bir fiyatla üstüne alan müteahhit, müteahhide hizmet eden müteahhit.

    Sarı Kıvrım: Tohumun çimlenmesinde toprak yüzeyine çıkmasını etkileyen olumsuz şartlar bulunmaktadır. İşte bu olumsuz şartların etkisiyle çimlenen tohum toprak altında kalarak kıvrılır. Buna sarı kıvrım olayı denir. Sarı kıvrıma sert tabaka, kaymak tabakası ya da tohumun istenen ölçülerden daha derine ekilmesi sarı kıvrıma sebep olur.

    İşçi Ücreti: Bir iş akdi dolayısıyla, işverenin işyerinde o iş yerinden ayrılıncaya kadar bedenen veya hem bedenen hem fikren çalışma, işveren emrinde çalışmaya hazır bulunma ve her mahalden işyerine sevk edilme suretiyle geçen süreler için iş veya işyerinde işçiye ödenmesi gereken para.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü