Eğitim Sitesi

Sürgülü Aspiratör Nedir? Sürgülü Aspiratör Hakkında Kısaca Bilgi

Sürgülü Aspiratör Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Sürgülü Aspiratör:

Üst dolap altına monte edilebilen sürgülü aspiratör hava çıkışlı ya da hava dolaşımlı kullanım sunar. Çeşitli havalandırma kademesi mevcuttur. Kullanılmadıkları zaman gizlenebilme imkanı tanırlar. Hem kanallı hem de kanalsız modelleri mevcuttur.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Şale: İsviçre'de kır evlerine verilen ad.

    Kombi: Bireysel ısıtma ve sıcak kullanım suyu temini için dizayn edilmiş, duvara asılan kombine cihazlardır. Kombi, şofbenlerde olduğu gibi borulardan gelen suyun ısıtılması ilkesi üzerine çalışır. Kombi cihazları ısıtma ve sıcak su sağlama amacına yönelik kullanılabilir. Sıcak su kullanımının öncelikli olduğu kombilerde sıcak su musluğunun açılmasıyla cihazdan anında sıcak su temin edilir. Kalorifer ve kullanma sıcak suyunu anında sağlayan kombiler yapı itibariyle şofbene benzer, ölçüleri de şofbene yakındır. Duvara monte edildikleri için fazla yer kaplamazlar. Kombi cihazları genellikle iki farklı ısıl kapasitededir. En çok kullanılan cihazlar 7500-20.000 kcal/sa kapasiteleri arasındadır. Diğerleri ise 10.000-30.000 kcal/sa arasında kapasite ayarı yapılabilen cihazlardır. Kombilerle yalıtımı iyi yapılmış bir yerleşim yerinde 300-350 m³'lük bir alan ısıtmak mümkündür.

    İp Perde: Yarı örtücü bir perde çeşididir, yol yol serbest iplerden meydana gelir. İp perdeler, değişik ortamlarda, salonlara, yatak odalarına, otel lobilerine, ayrıca ev ve işyerlerinde separatör olarak da kullanılabilir. Tirajlı raya uygulanabilir ve bu raylara motor - uzaktan kumanda eklenebilir.

    Cam Kiremit: Işık geçiren çatı örtüsü yapmakta kullanılan, camın preslenmesiyle elde edilen bir tür kiremit.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü