Eğitim Sitesi

Sürekli Tayf Nedir? Sürekli Tayf Hakkında Kısaca Bilgi

Sürekli Tayf Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Sürekli Tayf:

Salma ve soğurma çizgileri bulunmayan ışınım tayfı. Böyle bir tayfı, sıcak bir katı, sıvı yada yüksek basınç altındaki gaz verir.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Yıldız Zamanı: Bir yıldızın saat açısı ile tanımlanan zamana yerel yıldız zamanı ve bir yıldızın gözlem yerinin öğlen çemberinden art arda iki üst geçişi arasındaki süreye de yıldız günü denir.

    Parçalı Ay Tutulması: 1- Ay'ın bir kısmı Dünya'nın tam gölge konisinden geçtiğinde oluşan tutulmadır. Bu durumda Ay diskinin yalnızca bir kısmı görülmez olur. 2- Ay'ın yalnız bir parçasının yerin gölge konisine girip çıkması sonucu görülen, Ay tekerinin yalnız bir parçasının kararıp tekrar açılması olayı.

    Arkabahçe Gökbilimcisi: Gönüllü gökbilimci ile aynı anlamdadır.

    Galaksi (Gökada): 1- Kütlesi Güneş'in kütlesinin yüz milyon katından bir milyar katına kadar olabilen dev yıldız sistemleri, örneğin Samanyolu. Gökadalar şekillerine göre elips biçimli gökadalar, sarmal ve düzensiz gökadalar olmak üç grupta toplanırlar. 2- Milyonlarca yıldızdan oluşmuş yıldız kümelerinden, bulutsu ve gaz bulutlarından oluşmuş, samalyolu gibi bağımsız uzay adası.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü