Eğitim Sitesi

Süreç (Proses) Nedir? Süreç (Proses) Hakkında Kısaca Bilgi

Süreç (Proses) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Süreç (Proses):

Belli bir düzen içinde yinelenen, ilerleyen, gelişen olay ya da eylemler dizisi. Belli bir sonuca ulaşan düşünce akışı.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Pekiştireç: Bir davranımın güçlendirilmesine yarayan uyaranlar.

    Kaygı: 1- Ne olduğu bilinmeyen tehlike, felaket veya talihsizlik beklentisinin doğurduğu huzursuzluk, nedeni bilinmeyen korku ve bunların yol açtığı bedensel etkiler. 2- Üzüntü, sıkıntı, korku, başarısızlık gibi heyecan oluşumlarının kaynağı bilinmeden uzun süreli yaşanmasına kaygı adı verilir.

    Özgürlük: 1. Genel olarak, kişinin kendi kendisini belirlemesi; bireyin kendisini, dış baskı, etki ya da zorlamalardan bağımsız olarak, kendi arzu edilir ideallerine, motiflerine ve isteklerine göre yönlendirmesi. 2. Kişinin kendi kendisini hiçbir dış etki altında kalmadan belirlemesi, denetlemesi, yönlendirmesi durumu. 3. Özgürlük; İnsanın, aklını ve iradesini kullanarak doğru olduğunu düşündüğü eylem ve davranışları bilinçli olarak seçebilmesidir. 4. Siyasette özgürlük kavramı, kişinin sahip olduğu iradeyle kimseye zarar vermeden ve kimsenin müdahalesi olmadan davranışlarını yapabilmesinin serbestliği olarak tanımlanır. Ahlaki anlamda ise kişinin her türlü dış etkiden bağımsız olarak özgür iradesiyle karar vermesi ve eylemde bulunmasıdır.

    Hedonizm (Hazcılık): Yaşamın anlamını hazda gören anlayış. Ahlaki eylemin amacını hazda bulan ahlak öğretisi. Ahlaksal eylemin amacının haz olduğunu savunan öğretidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü