Eğitim Sitesi

Su Yalıtım Örtüsü (Membranı) Nedir? Su Yalıtım Örtüsü (Membranı) Hakkında Kısaca Bilgi

Su Yalıtım Örtüsü (Membranı) Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Su Yalıtım Örtüsü (Membranı):

Çatı, temel ve zemine temas eden dış duvarlarda suyun yapı elemanına girmesini önlemek amacıyla polimer-kopolimer ve bitümlü malzemelerden üretilen su geçirimsiz yalıtım örtüleridir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Alüminyum: Alüminyum (simgesi Al) gümüşümsü renkte sünek bir metaldir. Doğada genellikle boksit cevheri halinde bulunur ve oksidasyona karşı üstün direnci ile tanınır. Bu direncin temelinde pasivasyon özelliği yatar. Endüstrinin pek çok kolunda kullanılır. Hafiflik ve yüksek dayanım özellikleri gerektiren taşımacılık ve inşaat sanayisinde kullanım alanı geniştir. Yoğunluğu bakırın ve çeliğin üçte biridir, kolaylıkla dövülebilir, makinede işlenebilir ve dökülebilir. Alüminyumun parlak ve silik görüntüsünden yararlanılarak dekoratif amaçlı süs ve ev eşyaları yapımında kullanılmaktadır.

    Tavan Armatürü: Kullanılacak mekanın özelliğine uygun tavana monte edilen armatürlerdir.

    İkonografi: Resim, heykel ve öbür plastik sanatların meydana getirdikleri tasvirleri inceleyen bilim.

    Stropiyer: Ekspande polistiren (EPS) hammaddesinden üretilen ve otomatik makineler yardımıyla çeşitli şekiller verilebilen, görünümü kartonpiyere benzeyen ancak alçı içermeyen ve bu nedenle neme karşı daha dayanıklı hale getirilmiş iç ve dış mekan dekorasyon ürünüdür. Yanmaya karşı dirençlidir. Uzun ömürlü olup çok hafiftir ve montajı çok kolaydır. İyi ısı yalıtımı sağlayan ve estetik bir görünüm sunan stropiyer, ekonomik bir dekorasyon elemanıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü