Eğitim Sitesi

Stack Nedir? Stack Hakkında Kısaca Bilgi

Stack Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Stack:

CD player'a birden fazla disk alınmasını sağlayan ve çalma kapasitesini artıran katlı tepsi.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    IMAGEMAP: Imagemap birçok bağlantı barındıran bir grafiktir. Bu grafik değişik yerlerine basıldığında sizi farklı URL adreslerine veya bağlantılarına götürecek biçimde bölümlerine ayrılmıştır. Böyle bir tekniği gerçekleştirmek için öncelikle ilgili GIF dosyasını yaratmalı sonra da "harita dosyasını" yaratmak için http://www.boutell.com. mapedit/ adresinden bulabileceğiniz MapEdit gibi bir program kullanmalısınız. bu tip programlar CGI dilini kullanarak görüntünün içine değişik bağlantılar yerleştirir.

    Communication Link (İletişim Hattı): İki kullanıcıyı birbirine bağlayan donanım ve yazılımdan oluşan sistem.

    WinZip: Winzip, Windows 95, 3.1 ve NT kullanıcılarının, dosyaları internet üzerinden daha hızlı aktarmak üzere küçültmelerini sağlayan bir sıkıştırma hizmet programıdır. Bu program ayrıca, PKZIP veya TAR biçimleri kullanılarak sıkıştırılmış dosyaları açar.

    LCD: Sıvı kristal ekran. Kristal uygulanan elektrik akımında değişme prensibine göre çalışır. Akım görme kristal açık veya opak olabilir. Kendi kendine ışık üretmediğinden iyi aydınlatılmış bir ortamda kullanılabilir. Dizi ekranlı (Fat screen) göstergesidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü