Eğitim Sitesi

Spread Nedir? Spread Hakkında Kısaca Bilgi

Spread Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Spread:

Alış ve satış fiyatları arasındaki farkı belitmek için kullanılır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Risk Yönetim Sistemi: Yönetim kurulunun, bankanın gelecekteki nakit akımlarını içeren risk- getiri yapısını, buna bağlı olarak faaliyetlerin niteliğini ve düzeyini izlemek, kontrol altında tutmak ve gerektiğinde değiştirmek amacıyla uygulamaya koyduğu standart belirleme, bilgilendirme, standartlara uygunluğu tespit etme, karar alma ve uygulama sürecine ilişkin mekanizmaların tümünü kapsar.

    Ulusal 100 Endeksi: Hisse Senetlerinin fiyatları ve her bir hisse senedinin; aynen saklamada bulunanlar hariç, Takasbank saklamasında bulunan hisse senedi sayısının toplam hisse senedi sayısına oranları, baz alınarak piyasa değeri ağırlıklı olarak hesaplanır ve hisse senetleri piyasasının genel bir göstergesidir.

    Enflasyon Beklentileri: Ekonomik birimlerin henüz gerçekleşmemiş (gelecekte gerçekleşecek) enflasyona ilişkin öngörülerini ifade etmektedir. Enflasyon beklentilerinin ölçümü için, çeşitli piyasa araçlarından türetilen endeksler veya TCMB’nin yayımlamakta olduğu Beklenti Anketi gibi anketler kullanılabilmektedir. (Inflation Expectations)

    Kota: 1- IMF üyelerinin bu uluslararası kuruluşta oluşturdukları fondaki payları. 2- Ayrılan bir para ile alınacak malın çeşidini ve her çeşidin oranını gösteren liste. 3- Bir ülkenin genellikle ithal mallarına koyduğu miktar sınırlaması, ithaline izin verilecek mal hacminin hükümetler tarafından fiziki miktar veya değer olarak sınıflandırılması anlamlarında kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü