Eğitim Sitesi

Soğuk Çatılar Nedir? Soğuk Çatılar Hakkında Kısaca Bilgi

Soğuk Çatılar Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Soğuk Çatılar:

Eğimli ya da az eğimli çatılarda çatı kaplama örtüsü ile taşıyıcı konstrüksiyon arasında bir hava kütlesinin (katmanının) bulunduğu çatı tipleridir. Soğuk çatılarda, ısı yalıtımı tavan-döşeme üzerine uygulandığından, çatı konstrüksiyonu ısı yalıtımsız bölgede yer almaktadır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Çivi: İki parçayı birbirine tutturmak için çakılan, ucu sivri, başlı veya başsız, metal gereç. Çiviler; bakır, çelik, demir, çinko, pirinç ve alüminyum alaşımlı yapılırlar. Çiviler, çok değişik işlerde kullanıldığından kullanıldığı yerin özelliklerine göre değişik biçimlerde yapılır.

    Klasik: 1. Geleneksel. Aradan çok zaman geçtiği halde değerini yitirmemiş olan (mobilya, dekorasyon) 2. Eski Yunan, Roma ve XVII. - XVIII. yüzyıllar Batı sanatı ile ilgili olan ya da herhangi bir uygarlığın sanat evriminde teknik üstünlük ve uyum olarak damgasını vurduğu devrede yer alan sanat yapıtları.

    Granit: Granit, yerkürenin milyonlarca yıl süren jeolojik oluşum dönemlerinde kuars, feldispat ve mika gibi çeşitli minerallerin birleşmesiyle oluşmuş doğal magma kayalarıdır. Bileşimindeki bu minerallerin oluşturduğu dokusuyla sağlam bir yapıya ve zengin renk skalasıyla estetik görünüme sahip olan granit, tarih boyunca aranılan, yeryüzünün en sert ve dayanıklı yapı malzemesi olmuştur. Granit, yapıları dış etkenlerden koruması, yapı içi iklimi muhafaza etmesi, periyodik bakımlara ihtiyaç göstermemesi, ışığı yansıtması ve parlaklığı uzun süre koruyarak ilk günkü görüntüsünü yıllarca kaybetmemesi gibi fiziksel özelliklerin yanı sıra zengin renk ve doku seçenekleriyle, modern mimaride tercih edilen bir yapı malzemesidir.

    Hilali: Altın kaplanmış bakır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü