Eğitim Sitesi

Slow Sync Nedir? Slow Sync Hakkında Kısaca Bilgi

Slow Sync Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Slow Sync:

Bazı kamera modellerinde yer alan bir dahili flaş modudur. Çekim hızı normalden daha yavaş olarak hareket ederek, tam kapanma sürecinde flaşın patlaması anlamına gelir. Özellikle gece, bir bina önündeki insanları ve binayı çekmek istediğinizde bu flaş ayarı ile iyi netice alırsınız.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Az Pozlandırma: Duyarkatın (filmin, algılayıcının) ya da fotoğraf kartının az ışığa maruz bırakılması. Koyu tonlu bir sonuç sağlar.

    Geniş Açı Objektif: Bir formatta standart kabul edilen objektiften daha kısa odak uzaklığına sahip objektiflerdir. 35mm makinelerde 40mm odak uzaklığının altındaki tüm objektifler geniş açılı olarak adlandırılırlar. (Bu terim aynı zamanda alan açısı 50 derecenin üzerinde olan objektifler için de kullanılmaktadır).Konuyu daha geniş bir görüş açısı ile algılayan objektif türüdür.

    Hue: Temel renklerin bütün oranını ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Hue aynı zamanda sadece sizin kullandığınız rengi ifade eden bir parçadır. İçinde Hue nun bir parça olduğu bir renk geçişi kullandığınızda gökkuşağı efektleri oluşturabilirsiniz.

    Aperture / Diyafram: Bir objektif içerisinde gözdeki iris tabakasına benzeyen ve objektiften geçen ışık miktarını düzenleyen yapraklardan oluşmuş bir düzenektir. Görüntü sensörüne düşecek ışık miktarını ayarlar. Işık miktarı bu kapağın standart mesafelerde durmasıyla ölçeklendirilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü