Eğitim Sitesi

Slav Nedir? Slav Hakkında Kısaca Bilgi

Slav Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Slav:

Rus, Beyaz Rus, Ukraynalı, Leh, Sırp, Hırvat, Sloven, Bulgar, Slovak ve Çek halklarına dillerindeki yakınlık dolayısıyla verilen ortak ad.

 

Tarih Terimi Olarak Slav:

Dillerindeki yakınlıktan dolayı Rus, Leh, Sırp, Hırvat, Bulgar, ve Çek halklarına verilen ortak ad.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    İçerik Analizi: Kayıtlı iletişim belgelerine dayalı araştırma.

    Hareketlerle İletişim: Hareketlerle İletişim: Jest, mimik ve çeşitli hareketlerle sağlanan iletişimdir. Sözsüz veya Beden dili ile iletişim de denilebilir. Hareketlerle iletişim sağlarken insanlarla aynı kültürden olmamız gerekir. Aksi takdirde yapacağımız hareketlerin yanlış anlaşılması kaçınılmazdır. Bu tür iletişim yolunu genellikle işitme engelli insanlarımız kullandığı gibi işitme problemi olmayan insanlarımız da kullanabilmektedir. Selam veren bir insana başımızı sallamamız gibi.

    Çalıştay: Bir grubun birlikte verimli şekilde çözüm üretmesini sağlayan, disiplinli bir fikir üretme ve karar alma çalışmasıdır.

    İpek: İpek böceğinin ürettiği, yumuşak, çok sağlam, dayanıklı, parlak bir liftir. - Türkiye'de ipek böcekçiliğinin ve ipek ticaretinin merkezi Bursa'dır (Bursa'da bulunan Koza Han, 1492 yılında Osmanlı padişahı II. Bayezid tarafından yaptırılmıştır). - İpek dokumacılığı bundan 4600 yıl önce Çin'de başlamıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü