Eğitim Sitesi

Siyasi Olay Nedir? Siyasi Olay Hakkında Kısaca Bilgi

Siyasi Olay Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Siyasi Olay:

Devletlerarasındaki ilişkiler. Bu ilişkiler barışçı yoldan olabileceği gibi savaş yoluyla da gerçekleşebilir. Devletlerarasındaki ilişkilerin barışçı yoldan gerçekleşebilmesi için öncelikle devletlerin birbirlerini tanımaları gereklidir. Savaşlar, antlaşmalar, güç birlikleri gibi kavramlar siyasal olaylardır.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Hükümet: Bir ülkenin siyasetini belirleyen ve bu siyasete göre devlete yön veren kuruldur. Meşru hükümetler ulusal iradeyle onaylanan (meclisten güven oyu alan) hükümetlerdir.

    Liberalizm: 1-Bireyin özgür olmasını ve ekonomik güçler arasında özgür yarışmayı, devletin bireyler, sınıflar ve uluslar arasındaki ekonomik ilişkilere karışmamasını isteyen siyasal ve ekonomik öğretidir. 2-Ferdi hürriyetleri konu alan ekonomik ve siyasi görüş. Liberal Demokrasi.

    Senyör: Orta Çağda Avrupa'da toprağı olan derebeyi.

    Arabacı Ocağı: Osmanlı Devleti, Klasik Dönemi'nde orduda yer alan Kapıkulu askerlerinin yayalarından bir ocaktır. Top arabalarıyla taşıma arabalarını yapan, bunlara ait gereçleri hazırlayan, topları ve ordunun savaş ağırlıklarını taşıyan ocaktır. Komutanı Arabacıbaşıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü