Eğitim Sitesi

Sirkülâsyon Nedir? Sirkülâsyon Hakkında Kısaca Bilgi

Sirkülâsyon Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Sirkülâsyon:

Dolaşım.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Sirkülâsyon:

Dolanım, dolanış, tedavül.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Oran: 1- Bir yapının çeşitli parçalarının birbiri ile yapının bütünlüğünde oluşturdukları uyumlu ölçü ilişkileri. 2- Bir nesnenin ebatlarının, diğer nesnelere olan ilişkisidir. Örneğin bir mekandaki pencerenin ölçülerinin uygun olup olmadığı, içinde bulunduğu odanın boyutları baz alarak hesaplanır. En iyi oran, tüm nesnelerin içinde bulunduğu mekanın boyutları ve nesnelerin ebatlarının birbirlerine olan boyutları ile doğru orantılı olduğunda sağlanır. Bu tarz teknik bilgiler gözünüzü korkutmasın. Hatırlamanız gereken, bir mekanı veya odayı dekore ederken, nesnelerin birbirileriyle ve bütün olarak orantılarının göze hitap ediyor olmasıdır.

    Kızılkök: Kök boyası.

    Hava Temizleyici Filtre: Bu cihazlar rahatlıkla bir odanın havasında bulunan alerjenleri (hayvan tüyleri, ev tozu akarı, polen, mantar sporu, bakteri, sigara dumanı, atık gazlar, hava kirliği) %90 oranında azaltabilir ve odanın havasını çalıştığı sürece temiz tutar.

    Su Yalıtımı: Yapılara zarar veren en önemli faktörlerden biri de sudur. Yapılar; yağmur, kar, toprağın nemi, yapının inşa edildiği zemindeki yeraltı suyu gibi dış kaynaklı su ile banyo ve tuvalette kullanılan iç kaynaklı suya maruz kalır. Yapıyı ve konforu tehdit eden su ve nemden korunmak için yapılan işlemlere su yalıtımı denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü