Eğitim Sitesi

Sıcak Renkler Nedir? Sıcak Renkler Hakkında Kısaca Bilgi

Sıcak Renkler Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Sıcak Renkler:

1- Bazı renkler bize sıcak şeyleri anımsatırlar, kırmızılar gibi. Kırmızılardan ve sarılardan elde edilen renkler -toprak tonlarında olduğu gibi güçlerini yitirseler de- sıcak renklerdirler.

2- Renk çemberinde dalga boyu yüksek olan renklere sıcak renkler adı verilir.

 

Tiyatro Terimi Olarak Sıcak Renkler:

Kırmızı, turuncu ve sarı renkler, duyguları kışkırtıcı sıcak renkler öbeğine girer.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Sıcak Renkler:

Renk çemberinde dalga boyu yüksek olan renkler.
• sarı • kırmızı • turuncu

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Küratör (curatus-curator): Bir müze, galeri, arşiv veya kütüphane koleksiyonunun yöneticidir. Çağdaş sanat bağlamında küratör, sergi düzenleyicisi anlamında kullanılır. Bu anlamda küratörler, bir koleksiyonu arzuladıkları bir etkiyi yaratmak amacıyla düzenlerler. Serbest küratörler (freelance curator) ise herhangi bir galeri veya müze adına çalışmayan, çağdaş sanatta nispeten yeni ortaya çıkmış kişilerdir. İsviçreli Harald Szeemann bu tür küratörlere verilebilecek örneklerdendir. Günümüzde, sanat kurumları, karşılarına çıkan finansal konulardan teknolojiyle ilgili uygulamalara kadar birçok sorun karşısında küratörlerin rolünü tekrar gözden geçirmek durumunda kalmışlardır. Bunun sonuçlarından birisi ABD ve İngiltere gibi ülkelerdeki üniversitelerde verilen küratörlük uygulamaları dersleridir. Bağımsız küratörler kendi özel yöntemleriyle sergiler oluşturmaları için veya ortak çalışma amacıyla galeri ve müzelerce davet edilebilmektedirler.

    Karkas: Ahşap, çelik ya da betondan iskelet yapı.

    Apsis: 1. Kiliselerde koronun arkasında bulunan ve camilerdeki mihrap kısmının karşılığı olan, tonoz ya da kubbe ile örtülü bölüm. 2. Tapınak, kilise ve bazilikalarda girişin karşısında yer alan yarım daire planlı girinti.

    Allegori: Bir öykü, bir düşünce ya da kavramın figüratif bir simge halinde betimlenişi.(Allegory)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü