Eğitim Sitesi

Siber Nedir? Siber Hakkında Kısaca Bilgi

Siber Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Siber:

Yunanca baş dümenci anlamına gelen kybernetes'ten türetilmiştir. İlk kez 1984'te William Gibson'un Neuromancer romanında telaffuz edilip, daha sonra bu romandan yaygınlaşmıştır. Siber kökünden sayısız sözcük üretilmiştir. Siberuzay, insanların bilgisayarlar yoluyla haberleştikleri gözle görülüp elle tutulmayan boşluğu anlatan bir sözcüktür.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    MODE: Müzik setinin mono ve stereo konumu. Varsa bunlara "quadrophonic" (dörtlü ses) ve yankı (reverberation) konumları da eklenebilir.Modem (MODülator-DEModülator):Telefon hatları gibi analog iletim hatları üzerinden iletilen sayısal verileri alan arabirim donanımı. Bilgisayarın telefon hatları vasıtasıyla başka bilgisayarlarla iletişimde bulunmasını sağlayan cihaz. Bilgilerin sese dönüştürülmesi işlemini ve tersini yapar.

    Baud Rate: Bilgisayar kontrollu sistemlerde seri hatlar üzerindeki bilgi akış hızı birimi.

    Rafine etmek: Tamamen RAM'a depolanabilmesi için sıkıştırılmış bir bilgisayar animasyonlu sekans.

    VIRTUAL REALITY: Kullanıcının müdahale edebildiği 3-boyutlu ortama verilen addır. Sanal gerçeklik sayesinde kişi ilüzyonlarla yaratılmış 3-Boyutlu dünyaya adım atabilir, oradaki nesnelerle iletişim kurabilir. http://www.zd.net.com adresinde bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgi ve bedava programlar bulabilirsiniz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü