Eğitim Sitesi

Shafir Nedir? Shafir Hakkında Kısaca Bilgi

Shafir Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Shafir:

İsrail orijinli, kılçıklı, beyaz başaklı, erkenci, yatmaya orta dayanıklı, verimli, Çukurova Bölgesi için uygun, bin dane ağırlığı 40 gram civarında olan bir ekmeklik beyaz yarı sert buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Çakmak 79: Kısa boylu, sürmeye, pasa, yatmaya, kurağa ve kışa dayanıklı, dane dökmeyen, yüksek verimli, kahverengi kavuzlu, taban ve sulanır alanlarda yetiştirilmesi uygun makarnalık buğday çeşidi.

    Milli Gelir: Bir ülkede belli dönemlerde üretilen mal ve hizmetlerin, üretimine katılan üretim faktörlerinin (emek, sermaye, toprak ve müteşebbis) üretime katılmaları karşılığında aldıkları payların (ücret, kar, faiz, kira) ve dolayısıyla nihai mal ve hizmetlerin toplam parasal değeridir. Bir ulusun bir yıl içinde ürettiği toplam değer.

    Mal: Bir toplumun belli sayıdaki kişilerinin pazarda satmak için sürekli olarak ürettikleri ve her zaman üretebilecekleri toplumsal değiştirme değeri.

    Topbaş 111/33: Kırmızı kılçıklı, çıplak-kırmızı kavuzlu, kışa, kurağa ve yatmaya çok dayanıklı, pas ve sürmeye karşı hassas, az dane döker bin dane ağırlığı 40 gram civarında, ekmeklik kalitesi orta, Orta Anadolu ve geçit bölgeleri için uygun bir ekmeklik beyaz yarı sert buğday çeşidi. Daha çok bisküvi ve türevleri yapımında kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü