Eğitim Sitesi

Set Makyözü Nedir? Set Makyözü Hakkında Kısaca Bilgi

Set Makyözü Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Set Makyözü:

Yayına çıkacak kişilerin yüz ve vücuduna çeşitli makyaj malzemeleri ve bunların uygulaması için gerekli araç gereçler yardımıyla ışık parlamalarını önlemek için gereken işlemi yapan görevli.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Podcast: Bölümler halinde yayınlanan ve genellikle birçok web sitesi üzerinden yüklenebilen bir dizi sayısal ortam (işitsel ve/veya görsel) dosyası.

    Kontrast Ayarı: Fotoğraf makinelerinde, çekilen fotoğraftaki renklerin karşıtlığını düzenleyen ayar.

    Zaman Kodu: Çekimlerin saat, dakika, saniye ve kare sayısı bakımından belirlenmesini sağlamak amacıyla bant üzerine kaydedilerek kayıt, kurgu ve okuma sırasında çekimin süresi, başlangıç ve bitiş zamanının hesaplanabilmesini sağlayan sistem.

    Yönetmen (Rejisör): 1. Tiyatro, televizyon, sinema vb. performans gerektiren yapımlarda kendi vizyonu doğrultusunda, oyuncuların rollerini dağıtıp, oyunu düzenleyen, metin, yorum, dekor, kostüm, müzik vb. öğeler arasında birlik sağlayan ve mevcut projeyi hayata geçiren kişi. 2. Televizyon yapımlarının baştan sona yönetiminde sorumluluk üstlenen, kameramanlar, resim seçici, sesçi, KJ operatörü, VTR operatörü, link operatörü, ana kumanda sorumlusunu koordinasyon içinde çalışmasını sağlayan profesyonel kişi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü